Paleokastritsa, Raiul din Insula Corfu

Iahturile de lux navighează până aici ca să admire fundalul format din dealuri verzi frumoase, în timp ce autocarele împovărează străzile înguste care duc în oraş. Cu mic, cu mare parcă şi-au dat întâlnire în cel mai spectaculos peisaj de pe insulă cu 6 golfuri care taie respiraţia la propriu.

Paleokastritsa este situată pe coasta nord-vestică a insulei Corfu, la 25 km de aeroportul I. Kapodistrias precum şi de oraşul Corfu. Staţiunea deluroasă se adăposteşte sub pantele abrupte presărate cu plantaţii de măslini şi livezi de citrice.
Turiştii şi localnicii îl declară la unison unul dintre cele mai frumoase sate din Insula Corfu, datorită peisajului excepţional şi plajelor sale superbe. În timpul vacanţei te poţi relaxa pe şase plaje diferite, retrase, cu nisip fin şi prundiş închise de stânci înalte, promontorii împădurite, plantaţii de măslini, portocali, lămâi şi chiparoşi.

Pe urmele lui Ulisse
Apa rece este una dintre trăsăturile caracteristice ale mării; chiar şi în plină vară, marea nu devine fierbinte. Poţi închiria o barcă mică şi astfel începi să explorezi zona de coastă: vei naviga până la “Petrokaravo” (care înseamnă “navă de piatră) sau Kolouri, numele său oficial. Localnicii îţi vor spune multe poveşti şi legende despre această stâncă mică din largul mării. Dacă îţi plac scufundările, centrul specializat din Paleokastritsa te ajută să te iniţiezi sau să devii expert în acest sport.
Dealurile care se ridică deasupra staţiunii oferă o panoramă incredibila asupra zonei, iar potecile de munte duc la fortăreaţa Angelokastro din sec. XIII şi la mănăstirea Paleokastritsa. Din Paleokastritsa poţi lua “Submarinul galben” pentru vedea fauna marină extrem de spectaculoasă din zonă. Staţiunea este şi punctul de plecare într-o croazieră de o zi spre insula lui Ulisse, Grota Nausica şi Paradise Beach.
Drumul până la mănăstirea Paleokastritsa este compus din străduţe înguste, pe care cu greu încape autocarul. Priveliştea asupra mării Ionice şi asupra golfului îţi taie respiraţia. Biserica este foarte mică , deorată cu icoane bizantine şi post bizantine şi găzduieşte un muzeu şi magazin de suveniruri cu tot felul de obiecte realizate manual. Cel mai mult îţi vor plăcea sticlele de ulei de măsline, care e produs de calugari, îmbuteliat în sticle fără etichetă.

Hoteluri care coboară în mare
Într-o zonă liniştită, Ilios Apartments din Paleokastritsa este o unitate de cazare bine întreţinută amplasată în mijlocul unei grădini mărginită de măslini. Dar, dacă ai venit în familie, cea mai bună alegere este Apollon Anexa, o relaxantă bază de familie.
Hotelul Akrotiri Beach 4* este situat într-una dintre cele mai frumoase zone ale insulei Corfu, pe plaja Paleokastritsa, într-o mică peninsula (“akrotiri” în greacă). Toate camerele spaţioase sunt privilegiate cu vedere directă la mare. Combinaţia de locaţie unică, atmosfera relaxantă şi servicii prietenoase şi personalizate au transformat Hotelul Akrotiri Beach în una dintre alegerile cele mai plăcute pentru vacanţa în Corfu. Hotelul are două piscine aflate chiar deasupra mării. În timpul zilei toţi oaspeţii se bucură de masa de prânz la Snack bar de lângă piscină sau la Clubul de tenis “Akron” de pe plajă.

În partea de vest a hotelului se află plaja Agia Triada, o plaja publică bine amenajată, unde turiştii au acces imediat. Pe plajă se poate ajunge cu liftul sau pe scări. În partea de est a hotelului se află“Rocky Beach”, o plaja cu mici platforme, ideală pentru iubitorii de linişte şi de scufundări/înot. Serile sunt dedicate spectacolelor de animaţie, muzică live şi dans.
Ca posibilităţi de distracţie există mai multe baruri, discoteci şi terase, răsfirate de-a lungul şoselei principale, care şerpuieşte de-a lungul ţărmului. În taverne, meniul este adaptat gusturilor turiştilor europeni, dar ai de unde alege, dacă doreşti mâncăruri cu specific marin.